Prima Vot garantat pentru fiecare

Vot garantat pentru fiecare


Dragă alegător!

Constituția Republicii Moldova garantează fiecărui cetățean dreptul de a alege și de a fi ales. Toţi cetăţenii Republicii Moldova sunt egali în faţa legii, indiferent de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere sau origine socială.

Comisia Electorală Centrală asigură condiții de vot egale tuturor cetățenilor, inclusiv acces neîngrădit și nediscriminatoriu.

Toate organele electorale asigură persoanelor cu dizabilităţi dreptul la votare asistată în condițiile Codului electoral. Pentru acestea se pun la dispoziție cabine de vot speciale, buletine de vot în limbaj Braille, rigle, lămpi, lupe etc. Comisia Electorală Centrală urmărește ca sediile secțiilor de votare să se afle în localuri accesibile pentru persoanele cu dizabilități.

Comisia Electorală Centrală îndeamnă persoanele cu dizabilități să se implice ca membri sau funcționari în activitatea organelor electorale, fiindu-le garantate, în limita posibilităților,  protecția sănătății și securitatea în muncă.

 

Acest portal a fost realizat în cadrul Proiectului “Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY