Astăzi, 25 iunie 2019, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Taberei Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral. Cele 7 echipe, a câte 3 membri, au ajuns la finalul competiției, creând spoturi motivaționale diferite și inovative.

Tinerii și tinerele cineaste din Moldova au avut la dispoziție o lună de muncă pentru realizarea ideii lor de video. Și aceasta după ce, la 17-18 mai 2019, pentru două zile, au participat la Tabăra Cineaștilor și au fost instruiți/te de profesioniști în producție video și în domeniul electoral, echipa Atelier „Sergiu Prodan PR & Publicitate” (partenerul evenimentului) și echipele Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova).

Juriul a decis că Premiul I revine echipei OKO (Dan Isac, Cristian Niholat și Diana Vlas). Premiul II a fost acordat echipei M.F.P. Film (Natalia Fomina, Petru Palamariuc, Anatolie Marcoci), iar Premiul III a fost luat de echipa Alengers (Georgiana Fînaru, Ruslan Sașco, Alexei Golubev)

Alina Russu, președinta CEC, a declarat că ,,Cele mai bune spoturi pregătite de participanții la Tabăra Cineaștilor vor fi difuzate în mediul online și la TV în această toamnă. Este pentru prima oară când CEC va distribui în perioada electorală spoturi motivaționale create de tineri cineaști entuziaști, cărora le pasă de viitorul țării. Toate ideile au fost apreciate, dar ca în orice competiție electorală, câștigă cel mai bun”.

Și Dima Al-Khatib, Coordonatoare rezidentă a.i. ONU și Reprezentantă rezidentă PNUD Moldova, a spus în cadrul evenimentului: ,,Creativitatea și implicarea sunt mereu necesare pentru a realiza materiale video cu impact, spoturi care să se evidențieze, să ne motiveze și să ne facă să reflectăm asupra rolurilor și oportunităților noastre civice. Acestea reprezintă esența Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, în special al Obiectivului 16 – Pace, justiție și instituții puternice, care reflectă activismul civic”.

Directorul Atelier, Sergiu Prodan, a spus că ,,Am fost plăcut surprins de ceea ce am văzut, îndeosebi cele două spoturi care au luat Premiul I și II, care sunt realizate profesionist și stau foarte bine în picioare. A fost într-adevăr o competiție a ideilor pentru că au fost mai multe idei bune, echipele au avut un obiectiv mare. Proiectul trebuie să continue, tinerii cineaști sunt creativi și, cu un suport tehnic bun, ar face lucrări și mai multe”.

Spoturile realizate de echipele participante la Tabăra Cineaștilor pagina de facebook a evenimentului în următoarele zile.

Tabăra Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral este un eveniment organizat de Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.

Imprimare