Comisia Electorală Centrală și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vor desfășura acțiunea “Săptămâna de informare electorală” în școlile din Republica Moldova

Chișinău, CEC – Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE),  în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, vor desfășura în perioada 21-25 mai 2018, acțiunea “Săptămâna de informare electorală” în toate școlile din Republica Moldova.

Scopul activității este informarea elevilor din gimnazii și licee despre procesele electorale din Republica Moldova, instituțiile statului responsabile de buna organizare și desfășurare a alegerilor,  despre importanța exprimării votului, drepturile şi obligațiile alegătorilor, formarea concepției despre alegeri democratice.

De asemenea, la orele de artă plastică, cu tema „Democrația contează! Votul tău contează!”, elevii din clasele gimnaziale, vor fi îndemnați să ilustreze prin desen procesele electorale și rolul cetățeanului în alegeri.

Acțiunea se  planifică să fie desfășurată în 1265 de școli din Republica Moldova. “Săptămâna de informare electorală” în școli, face parte din activitățile desfășurate în cadrul Campaniei “Democrația contează”, lansată acum o lună în toată țara. Campania este desfășurată de CEC și CICDE, în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra”.