O delegație a Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, condusă de membrul instituției, Vadim Filipov, se află, în aceste zile, la Belgrad, Republica Serbia, într-o misiune de observare a alegerilor parlamentare. Vadim Filipov este însoțit de Alexandru Berlinschii, șeful Direcției management alegeri.

Delegația CEC a Republicii Moldova au avut o întrevedere cu reprezentanți ai Comisiei Electorale Republicane pentru a se familiariza cu principalele activități și atribuții ale instituțiilor electorale inferioare, urmând să fie analizate particularitățile de organizare și desfășurare ale scrutinului, precum și măsurile adoptate de instituțiile statului pentru a preveni răspândirea COVID-19. Pe parcursul zilei de astăzi, colegii noștri vor observa desfășurarea scrutinului în mai multe secții de votare din orașul Belgrad.

Menționăm că vizita a fost efectuată în scopul studierii experienței sârbe privind organizarea alegerilor pe timp de criză și preluarea bunelor practici pentru îmbunătățirea procedurilor electorale în țara noastră. Totodată, aceasta a urmărit dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre autoritățile electorale din Republica Moldova și Republica Serbia.