Pentru campania de informare a alegătorilor, desfășurată în contextul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, Comisia Electorală Centrală a elaborat și editat mai multe materiale informative în cinci limbi ale minorităților etnice: rusă, ucraineană, găgăuză, bulgară și romani.

„Ghidul alegătorului la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023” și pliantul informativ conțin informații despre scrutinul din această toamnă. Alegătorii pot afla pe cine vor alege, cine sunt principalii actori ai procesului electoral, cine poate și cine nu poate participa la vot, în baza căror acte se votează, care e procedura de vot, cum procedează dacă observă o ilegalitate, etc.

Ghidul și pliantele, în toate limbile menționate, sunt disponibile pe pagina web oficială a CEC www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023” sau accesând direct linkurile https://shorturl.at/aCKLS și https://shorturl.at/buV02 .

Totodată, în cadrul parteneriatului pe care îl are CEC cu Alianța „INFONET”, „Ghidul alegătorului la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023” a fost elaborat în versiune sonoră, precum și în limbaj mimico-gestual. Și aceste materiale le puteți găsi la rubrica menționată mai sus.

Materialele informative elaborate de CEC sunt distribuite alegătorilor în întreaga țară prin intermediul echipelor mobile și a consiliilor electorale de circumscripție electorală.