În perioada 23-24 septembrie curent, Dr. Dorin Cimil, Președintele CEC, și Maxim Lebedinschi, Secretarul CEC, întreprind o vizită oficială la Strasbourg, Republica Franceză.

Astăzi, conducerea CEC a avut o întrevedere cu Wojciech Sawicki, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Chemavon Chahbazian, șeful Direcției Observarea Alegerilor și Cooperare Interparlamentară, Secretariatul APCE. Oficialii europeni au fost informați despre activitățile desfășurate de CEC pentru buna pregătire a scrutinului prezidențial din 1 noiembrie.

Președintele și Secretarul CEC au apreciat decizia APCE de a veni cu o misiune de observare a alegerilor prezidențiale din țara noastră, reiterând deschiderea CEC pentru colaborare, astfel încât organizarea procesului electoral din Republica Moldova să fie conform standardelor naționale și internaționale în materie electorală.

Tot astăzi, conducerea CEC s-a întâlnit cu Verena Taylor, Directorul Oficiului Directoratului General pentru Programe al Consiliului Europei. Scopul întrevederii a fost consolidarea cooperării CEC și a Consiliului Europei pe segmentul de dezvoltare și promovare a bunelor practici în domeniul electoral.