Alegerile sunt un produs de gândire și democrație aflate în perfecțiune continuă. Pe parcursul celor 23 de ani de activitate permanentă, Comisia Electorală Centrală materializează bunele practici electorale, cristalizând ideea sufragiului universal prin realizarea condițiilor indispensabile pentru cetăţeni: libertatea persoanei, libertatea de a cugeta, de a crede şi de a circula, libertatea reuniunilor şi asociaţiilor, libertatea opiniei proprii şi a celei colective.

Tot astăzi marcăm și 23 de ani de la adoptarea Codului electoral care a unificat procedurile electorale pentru organizarea tuturor tipurilor de scrutine.

Desfășurarea alegerilor este prima piatră de temelie în edificarea statului democratic, iar în spatele acestei misiuni se află echipa CEC, care zilnic depune suflet, dedicație și profesionalism pentru ca alegătorul să-și poată exercita dreptul la vot direct, egal, universal, secret, liber exprimat, informat și conștient.

Cu acest prilej, aducem sincere mulțumiri cetățenilor Republicii Moldova pentru implicare în procesele democratice din țară și gratitudine partenerilor naționali și internaționali pentru susținerea oferită. Pe parcursul activității sale, CEC a întâmpinat mai multe provocări, dar a avut și realizări frumoase, care au dus la formarea unei echipe de experți în domeniul electoral și perfecționarea proceselor electorale din țara noastră.