Circa 80 de tineri, reprezentanți ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice din Republica Moldova, elevi și studenți din mai multe instituții de învățământ, au participat la cea de-a IV-a ediție a Forumului Național al Tinerilor în Domeniul Electoral.

A fost o zi plină de emoții frumoase, socializare și cunoștințe noi. Participanții la forum au reușit să se familiarizeze din plin cu sistemul electoral din țara noastră, organizarea procesului electoral la toate etapele acestuia. Forumul a startat cu un quizz „Ce știu eu despre democrație și alegeri?”, unde tinerii au răspuns la o serie de întrebări, iar trei dintre concurenții cu cel mai mare punctaj acumulat au fost premiați.

La fel, în cadrul evenimentului au abordat importanța implicării civice, au discutat despre parcursul unui lider, calitățile sale și despre cum combatem stereotipurile de vârstă.

Alături de specialiști din domeniu au însușit cum să dezvolte și să analizeze un program electoral, au analizat profilul persoanelor care se implică în politică, iar mai apoi, împărțiți pe grupuri, au „desenat” primarul ideal.  La final au realizat o campanie de advocacy și au identificat metode prin care ar putea soluționa problemele capitalei.

Forumul Național al Tinerilor în Domeniul Electoral a fost organizat în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu CEC, și cu suportul financiar al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău oferit prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).